Over Diane Timmer

KENNIS & INSPIRATIE
Mijn universitaire studie kunstgeschiedenis heeft mij veel kennis gebracht over kunst en symboliek. Met name de Italiaanse Renaissance heeft me altijd geïnspireerd. Met Leonardo da Vinci als inspirator, heb ik later mijn passie en talent voor het beeldhouwen ontdekt en een figuratieve stijl ontwikkeld met liefde voor detail en verfijning.

TECHNIEK & INTUÏTIE
Modeltekenen en -boetseren aan de academie heeft me geleerd goed naar een lichaam te kijken en de anatomie onder de knie te krijgen.
Daarnaast hebben jaren van spirituele opleiding en persoonlijke ontwikkeling mijn intuïtieve vermogens verdiept.

TUIN & NATUUR
Veel van mijn beelden komen in tuinen terecht. Dat is niet toevallig, want de schoonheid van de natuur en tuinen zijn voor mij een bron van inspiratie. Tijdens mijn studie ging mijn aandacht naar het bestuderen en behouden van historische tuinen en parken. Nu gaat mijn aandacht ook meer naar de natuur als geheel en liefde & respect voor onze planeet aarde.

 

 

As the sun colors flowers, so does art color life !

John Lubbock